Liikkuminen

Liikkuminen tapahtuman aikana kampukselta toiselle tapahtuu julkisilla kulkuneuvoilla omakustanteisesti. Siirtymiseen kampukselta toiselle kannattaa varata hyvin aikaa. Tältä sivulta löydät yleisiä ohjeita liikkumiseen.

Kartta

Kaikkien yliopistojen tapahtumapaikat on merkitty Google-karttaan.

Helsingin yliopiston Kampuskartat 2018 (pdf). Karttoihin on merkitty tilat, joissa ohjelmaa on tarjolla. Lisäksi niihin on merkitty suositellut kulkureitit saavuttaessa kampukselle, sekä liikuttaessa kampuksen eri kohteiden välillä.

HSL:n reittiopas

Reittioppaan avulla voit suunnitella oman kulkureittisi jo ennakkoon. Oppaasta näet aikataulut pysäkeittäin sekä arviot matka-ajoille. Reittiopas toimii helposti kirjoittamalla matkan alku- ja päättöpisteiden osoitteet kenttiin ”Mistä” ja ”Mihin”. Tämän jälkeen opas ehdottaa sinulle erilaisia reittisuunnitelmia, joista voit valita tarkoitukseesi sopivimman. Reittiopas tunnistaa  katuosoitteiden lisäksi myös isoimmat maamerkit ja paikat (esim. rautatieasema, Kamppi jne.), joten matkareitti saattaa löytyä, vaikka et kohteiden tarkkoja osoitetietoja tietäisikään. www.reittiopas.fi.

Sama palvelu löytyy myös sovelluksena.

Matkalipuista

Matkalippuja voi edelleen ostaa linja-autojen kuskeilta ja lippuautomaateista. Voit myös ostaa matkalipun puhelimeen ladattavan HSL sovelluksen kautta.

  • Voit tilata HSL:n kertalipun  kätevästi suoraan kännykkääsi HSL-sovelluksella. HSL-sovelluksen voit ladata maksutta älypuhelimeesi. HSL Mobiililippu on kertalippu, joka käy kaikissa liikennevälineissä ja sen voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille. Tilattu lippu veloitetaan puhelinlaskullasi. Lue lisää >>
  • Liikkuessasi Helsingin tai Espoon sisällä voit käyttää yhden vyöhykkeen lipun, mutta jos liikut päivän aikana Espoon eli Otaniemen ja Helsingin välillä, tarvitset kahden vyöhykkeen lähiseutulipun. Matkalippu on voimassa tunnin sen ostamisesta alkaen.
  • Jos tarkoituksenasi on käyttää julkisia kulkuneuvoja päivän aikana useamman kerran, kannattaa sinun hankkia vuorokausilippu HSL:n sovelluksen kautta tai lippuautomaateista. Tällä lipulla voit matkustaa mielesi mukaan vuorokauden ajan ja se kelpaa kaikissa joukkoliikennevälineissä. Tarpeen mukaan voit valita joko yhden vyöhykkeen lipun tai kahden vyöhykkeen lähiseutulipun.

 

Tapahtuman tarjoavat