Otaniemen kampus

Otaniemen kampuksella järjestetään kauppatieteiden, taiteiden ja tekniikan alan ohjelma.

Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksen (Otakaari 1 F) ala-aulan tapahtumatorilla esittäytyvät Aallon Kauppakorkeakoulu, neljä tekniikan alan korkeakoulua, arkkitehtuurin koulutusohjelma sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu. Tekniikan alan kierroksilla pääset tutustumaan opiskeluun valitsemallasi alalla ja kurkistamaan laboratorioihin ja opetustiloihin. Tekniikan miniluennoilla saat ensimakua oikeista yliopistoluennoista.  Taiteiden alan opaskierroksilla pääset tutustumaan Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetustiloihin, studioihin ja työpajoihin. Voit käydä myös kuuntelemassa tietoiskun hakemisesta saadaksesi vastauksia erilaisiin hakemiseen ja valintoihin liittyviin kysymyksiin Aalto ARTS -tietoiskuissa. Lisätietoa hakemisesta ja opiskelusta ARTSissa voit kysyä infopisteellä tapahtumatorilla. Kauppatieteiden osalta pääset kuuntelemaan opiskelusta Kauppakorkeakoulussa sekä Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksella sekä kuulemaan opiskelijoiden kokemuksia paneelikeskusteluissa.

Tekniikan alan ohjelmaan ei tarvitse ilmoittautua. Taiteiden alan ohjelmaan, arkkitehtuurin kierroksille sekä Kauppakorkeakoulun paneeleihin tulee ilmoittautua.

 

 

Yleinen ohjelma

10:00–15:00: Tapahtumatori, Kandidaattikeskuksen ala-aula (Otakaari 1 F). Tule tutustumaan Aalto-yliopiston korkeakouluihin ja niiden henkilökuntaan, opiskelijoihin sekä kuulemaan mitä heillä on tarjottavanaan.

10:15–12:15: Hakijapalveluiden klinikka, Kandidaattikeskuksen ala-aula (Otakaari 1 F). Kuinka haetaan Aalto-yliopistoon? Mikä on DIA/Kauppatieteiden yhteisvalinta, entäpä millainen on taiteiden alan valinta? Millaiset ovat pääsykokeet? Mitä täytän Opintopolkuun? Mistä löydän Aallon koulutukset? Tule aamupäivällä (klo 10.15 – 12.15) tapahtumatorin ständillemme kysymään hakemiseen liittyviä, sinua askarruttavia kysymyksiä tai iltapäivällä (13.15 – 13.30) kuuntelemaan Dipoliin Lumituuli-auditorioon lyhyt hakuinfo tekniikan alalle hakemisesta.

LUMA-keskus

LUMA-keskus Aallon tehtävänä on tukea Aalto-yliopiston kouluille, lapsille, nuorille, vanhemmille ja opettajille suunnattua toimintaa. LUMA-toiminnan tavoitteena on edistää luonnontieteiden, matematiikan, teknologian ja taiteiden opetusta ja oppimista kaikilla asteilla sekä tukea lasten ja nuorten harrastuneisuutta. Keskuksessa voi käydä toiminnallisilla opintokäynneillä koko lukuvuoden ajan. Järjestämme päivän aikana halukkaille kiertokäyntejä (n. 20min) oppilasvierailuihin tarkoitettuun laboratoriotilaamme.

 

Tekniikan alan ohjelma

10.00–11.30: Tutustumiskierros tekniikan alan kouluihin tai arkkitehtuurin laitokseenlähtö tapahtumatorilta

12.00–12.50: Miniluennot, yksi luento 10 min.  – Dipolin Lumituuli-auditorio

• 12.00–12.10: ”Insinöörejä tarvitaan aina – professori Leena Korkiala-Tanttu, Insinööritieteiden korkeakoulu.

• 12.10–12.20: ”Silmukkamenetelmä piirianalyysissä” – yliopistonlehtori Anu Lehtovuori, Sähkötekniikan korkeakoulu

• 12.20–12.30: Uusien energiamateriaalien suunnittelu ja valmistus atomitasolla, professori Antti Karttunen, Kemian tekniikan korkeakoulu

• 12.30–12.40: Mitä on ohjelmointi? – yliopistonopettaja Otto Seppälä, Perustieteiden korkeakoulu

13.15–14.45: Tutustumiskierros tekniikan alan kouluihin tai arkkitehtuurin laitokseenlähtö tapahtumatorilta

13.15–13.30: HakuinfoDipolin Lumituuli-auditorio

 

Kauppatieteellisen alan ohjelma

11.00–12.00: IB-lounge – IB-opiskelijoille neuvontaa ja tietoiskuja – A1-Sali

12.00-13.00: Studying International Business in Mikkeli – Kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikkö esittäytyy ja hakuinfo – A1-Sali

Oletko kiinnostunut opiskelemaan kauppatieteitä englanniksi monikulttuurisessa ympäristössä ja saamaan elinikäisiä ystäviä?  Valmistaudutko jo luennoille, joita pitävät kansainväliset, oman alansa huippuprofessorit? Haluatko olla osa tiivistä ja kansainvälistä opiskelijayhteisöä? Haaveiletko vaihto-opinnoista jossakin päin maailmaa? International Business –kandidaattiohjelma (BScBA Program) on juuri sinua varten! Jos haluat kuulla lisää opiskelusta International Business-ohjelmassa, osallistu myös Opiskelijapaneeliin II klo 13.35 D-salissa.

 12.00-13.15: Opiskelijapaneeli I: Millaista on opiskelu kauppakorkeakoulussa? Opiskelijat kertovat. Lopussa hakuinfo – D-Sali

Paneelissa pääset kuulemaan suoraan opiskelijoilta, millaista on opiskelu Suomen johtavassa kauppakorkeakoulussa. Paneelissa keskustelevat suomenkielisen kandiohjelman opiskelijat. Jos olet kiinnostunut myös International Business-kandiohjelmasta, niin mene klo 12-13 infoon A1-saliin ja osallistu Opiskelijapaneeliin II, jossa on mukana myös International Business-kandiohjelman opiskelija.

13.15-13.30: KY – Maailman paras opiskelijayhteisöD-Sali

13.35-14.35: Opiskelijapaneeli II: Millaista on opiskelu kauppakorkeakoulussa? Opiskelijat kertovat.  Lopussa hakuinfo D-Sali

Paneelissa pääset kuulemaan suoraan opiskelijoilta, millaista on opiskelu Suomen johtavassa kauppakorkeakoulussa. Paneelissa mukana opiskelijoita suomenkielisestä ja englanninkielisestä kandiohjelmasta. Jos olit klo 12-13 International Business-kandiohjelman infossa, niin kannattaa osallistua myös Opiskelijapaneeliin II.

 

Taiteen alan ohjelma

Ryhmä 1

10.00–11.00: Taiteen alojen opintojen, hakuprosessin & opiskelukokemusten esittelyA1-Sali

11.00–12.00: Opastus opiskelutiloissa (pienempiin ryhmiin jakautuneena)

12.00–13.00: Lounastauko

Ryhmä 2

13.00–14.00: Taiteen alojen opintojen, hakuprosessin & opiskelukokemusten esittelyA1-Sali

14.00–15.00: Opastus opiskelutiloissa (pienempiin ryhmiin jakautuneena)

 

Tekniikan ja taiteen alan kierroskuvaukset

Arkkitehtuurin laitos – Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Kävelykierros Arkkitehtuurin laitoksen pajatiloissa sekä tietoisku arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opiskelusta. Kierroksen aikana pääset näkemään missä arkkitehtuuria opiskellaan ja kuulemaan arkkitehtiopiskelijan arjesta.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Arkkitehtuuri
 • Maisema-arkkitehtuuri

Insinööritieteiden korkeakoulu

Insinööritieteiden korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Energia- ja ympäristötekniikka
 • Kone- ja rakennustekniikka
 • Rakennettu ympäristö

Oletko miettinyt, millainen ympäristömme on tulevaisuudessa sekä miten saamme tarvitsemamme energian? Energia- ja ympäristötekniikan pääaineessa opit luomaan tehokkaita, taloudellisia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja energia- ja vesikysymyksiin.

Miten ratkaistaan yhteiskunnan infrastruktuuriin liittyviä kysymyksiä kiertotalouden ja ilmastonmuutoksen muutospaineessa? Eväitä vastauksiin saat georakentamisesta eli maa-, pohja-, kallio- ja tierakentamisesta.

Haluaisitko olla avainroolissa tulevaisuuden koneiden ja rakennusten teknologisten ratkaisujen suunnittelussa, valmistuksessa, käytössä tai ylläpidossa? Vai kiinnostavatko sinua huomispäivän robotit, laivat ja asuinrakennukset? Tai sillat, satamat ja voimalaitokset? Jos haluat suunnitella niitä ja niissä käytettäviä teknisiä ratkaisuja, sopii kone- ja rakennustekniikan pääaine sinulle.

Rakennetun ympäristön pääaineen tarjoaa tietoa elämisestä ja liikkumisesta tulevaisuuden kaupunkiympäristöissä. Liikkumisen uudet teknologiat ja palvelut vaikuttavat arkiliikkumiseen, liikenteen verkostojen suunnitteluun ja kestävämmän liikennekulttuurin luomiseen. Miten nämä muutokset kytkeytyvät laajemmin rakennetun ympäristön eri toimintojen järjestämiseen ja ylläpitoon? Miten edistetään toimivaa yhdyskuntarakennetta, joka luo pohjan kestävälle kiinteistöliiketoiminnalle ja kuntataloudelle? Rakennetun ympäristön pääaine avaa opintopolun maankäytön ja liikenteen suunnittelun sekä kiinteistötalouden asiantuntijatehtäviin.

Kiertokäynneillämme tapaat opiskelijoitamme ja opettajiamme sekä tutustut Aalto-yliopiston tutkimusympäristöihin kuten Design Factoryyn. Tervetuloa Insinööritieteiden korkeakouluun!

Kemian tekniikan korkeakoulu

Kiinnostaako sinua tekniikka ja luonnontieteet? Haluatko oppia kehittämään tieteeseen pohjautuvia uusia teknisiä ratkaisuja painopisteenä luonnonvarojen kestävä jalostus ja käyttö? Tervetuloa kuulemaan niistä ja mistä muusta kemian-, bio- ja materiaalitekniikan hakukohteessa on kysymys! Kuulet mitä meillä opiskellaan ja mihin meiltä valmistuneet menevät töihin. Voit itse kokea miten luennolla tai laboratoriossa opiskellaan ja pääset katsomaan käytännön sovellusta tutkimustuloksista. Tervetuloa meille!

Kemian tekniikan korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Kemian-, bio- ja materiaalitekniikka

Perustieteiden korkeakoulu

Millainen on opiskelijan normipäivä? Millaista yliopisto-opiskelu on oikeasti? Miten se poikkeaa lukio-opiskelusta? Tule Perustieteiden korkeakouluun kuuntelemaan paneelikeskustelua, jossa tietotekniikan, informaatioverkostojen, teknillisen fysiikan ja matematiikan sekä tuotantotalouden opiskelijat kertovat opinnoistaan ja opiskeluelämästä Otaniemen kampuksella. Lisäksi kuulet kahden professorin uratarinan yliopisto-opiskelijasta tähän päivään.

Perustieteiden korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Informaatioverkostot
 • Teknillinen fysiikka ja matematiikka
 • Tietotekniikka
 • Tuotantotalous

 Sähkötekniikan korkeakoulu

Tervetuloa tutustumaan Sähkötekniikan korkeakouluun kävelykierroksen muodossa! Tiloissamme kiertäessä opintojen sisältö aukeaa uudella tavalla, kun pääset tutustumaan opetustiloihin, kuten ison kasan elektroniikka ja inspiraatiota opiskelijoille tarjoavaan sähköpajaan. Tilojen kätkemässä älykkäässä palvelurobotissa taas konkretisoituu opintoalan tiukka ote tulevaisuudesta. Bioinformaatioteknologian pääaine on edustettuna kierrosta edeltävänä lyhyenä infona, jonka aikana kuulet enemmän kyseisten opintojen sisällöstä ja tulevaisuuden näkymistä.

Sähkötekniikan korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Automaatio- ja informaatioteknologia
 • Bioinformaatioteknologia
 • Elektroniikka ja sähkötekniikka

 

Etäisyydet muihin päivän tilaisuuksiin

Otaniemen kampuksen osoite: Otakaari 1, 02150 Espoo

Helsingin yliopisto

Keskustakampus: n. 25-30 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä.

Kumpulan kampus: n. 45-60 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Viikin kampus: n. 45-60 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Taideyliopisto

Kuvataideakatemia: n. 45 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä.

Sibelius-Akatemia: n. 30 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Teatterikorkeakoulu: n. 45 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Tapahtuman tarjoavat