Ohjelma Otaniemen kampuksella 2018

Aalto-yliopiston ohjelma Koe Kampus! -tapahtumassa 25.10.2018. Huom! Muutokset ovat mahdollisia.

Otaniemen kampuksella järjestetään kauppatieteiden, taiteiden ja tekniikan alan ohjelma.

Aalto-yliopiston Päärakennuksen Dipolin (os. Otakaari 24) yläaulan tapahtumatorilla esittäytyvät Aallon Kauppakorkeakoulu, neljä tekniikan alan korkeakoulua, arkkitehtuurin koulutusohjelma sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu. Tekniikan alan kierroksilla pääset tutustumaan opiskeluun valitsemallasi alalla ja kurkistamaan laboratorioihin ja opetustiloihin. Tekniikan miniluennoilla saat ensimakua oikeista yliopistoluennoista.  Taiteiden alan opaskierroksilla pääset tutustumaan Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetustiloihin, studioihin ja työpajoihin. Voit käydä myös kuuntelemassa tietoiskun hakemisesta saadaksesi vastauksia erilaisiin hakemiseen ja valintoihin liittyviin kysymyksiin Aalto ARTS -tietoiskuissa. Lisätietoa hakemisesta ja opiskelusta ARTSissa voit kysyä infopisteellä tapahtumatorilla. Kauppatieteiden osalta pääset kuuntelemaan opiskelusta Kauppakorkeakoulussa sekä Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksella sekä kuulemaan opiskelijoiden kokemuksia paneelikeskusteluissa.

 

Yleinen ohjelma

10:00–15:00: Tapahtumatori Dipolin yläaulassa (Otakaari 24). Kaikki alat edustettuina: taide, tekniikka ja kauppatiede. Paikalla esim. laitosten edustajia, opintokoordinaattoreita, alojen ja ohjelmien opiskelijoita.

10.45 – 11.45: Bachelor’s Programmes lounge: Englanninkieliset kandidaattihakukohteet esittäytyvät, ja loungessa saat lisätietoja ja vastauksia kysymyksiisi opiskelusta englanninkielellä kandidaattitasolla. Englanninkieliset kandidaattiohjelmat ovat Bachelor’s Programme in Design, Bachelor’s Programme in Economics, Bachelor’s Programme in International Business ja Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology. – Dipoli, Lumituuli-auditorio

10:15–12:15 Hakijapalveluiden klinikka, Dipolin yläaula

 

Tekniikan alan ohjelma

10.15–11.45: Tutustumiskierros tekniikan alan kouluihin tai arkkitehtuurin laitokseenlähtö tapahtumatorilta

12.00–12.40: Miniluennot, yksi luento 10 min.  – Dipolin Palaver-sali

• 12.00–12.10: ”Kestävän kehityksen toteuttajat” – professori Kari Tammi, Insinööritieteiden korkeakoulu.

• 12.10–12.20: ”Keskivertokavereista” – professori Pauliina Ilmonen, Perustieteiden korkeakoulu.

• 12.20–12.30: “Uusien energiamateriaalien suunnittelu ja valmistus atomitasolla”, professori Antti Karttunen, Kemian tekniikan korkeakoulu

• 12.30–12.40: “Elektroniikkapiirejä ja ohjelmointia hyödyntävän prototyypin rakentaminen” – Kimmo Silvennoinen, Sähkötekniikan korkeakoulu

 

13.15–14.45: Tutustumiskierros tekniikan alan kouluihin tai arkkitehtuurin laitokseenlähtö tapahtumatorilta

13.15–13.30: Hakuinfo suomenkieliseen tekniikan alan koulutukseen – Dipoli Palaver-sali.

13.30-13.45: Hakuinfo englanninkieliseen tekniikan alan koulutukseen – Dipoli Palaver-sali.

 

Kauppatieteellisen alan ohjelma

12.00 – 13.00: Kauppakorkeakoulun englanninkieliset kandiohjelmat

 Studying International Business in Mikkeli – Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampus esittäytyy & Economics – Kauppakorkeakoulun uusi englanninkielinen kandiohjelma esittäytyy. Lopussa hakuinfo. – Dipoli, Lumituuli-Auditorio

Oletko kiinnostunut opiskelemaan kauppatieteitä englanniksi monikulttuurisessa ympäristössä? Tule kuulemaan lisää International Business ja Economics –ohjelmista!

 

12.00-13.15 Opiskelijapaneeli I: Millaista on opiskelu kauppakorkeakoulussa? Opiskelijat kertovat. Lopussa hakuinfo – Dipoli, Kaleva-sali

Paneelissa pääset kuulemaan suoraan opiskelijoilta, millaista on opiskelu Suomen johtavassa kauppakorkeakoulussa. Paneelissa keskustelevat suomenkielisen kandiohjelman opiskelijat. Jos olet kiinnostunut myös International Business-kandiohjelmasta, niin mene klo 12-13 infoon Lumituuli-auditorioon ja osallistu Opiskelijapaneeliin II, jossa on mukana myös International Business-kandiohjelman opiskelija.

13.15-13.30 KY – Maailman paras opiskelijayhteisö – Dipoli, Kaleva-Sali

13.40-14.40 Opiskelijapaneeli II: Millaista on opiskelu kauppakorkeakoulussa? Opiskelijat kertovat.  Lopussa hakuinfo – Dipoli, Kaleva-sali

 

Taiteen alan ohjelma

10.15–11.00: Taiteen alan opintojen, hakuprosessin & opiskelukokemusten esittelyDipoli, Kaleva-sali

11.00–12.00: Opastus opiskelutiloissa uudessa Väre-rakennuksessa (opastus lähtee Kaleva-salista)

11:40-13.00: Opiskelijoiden lyhytelokuvia – Dipoli, Takka-sali

11:40 Bring your Child to Work
Animaatio, ohj. Riku Savikko, Jade Woods, Vilma Väisänen, Jenni Nylander, Christina Lassheikki, Pauliina Parjanen, 2017

Lapsi saapuu koulusta repussaan ilmoitus Lapsi mukaan töihin -päivästä vanhemmille. Hän kuluttaa aikaa kotona koiransa kanssa, kunnes vanhempi vihdoin saapuu kotiin – ja vie lapsensa hieman erilaiselle tutustumiskierrokselle työpaikalleen.

11:50 Ihanat naiset rannalla
Fiktio, ohj. Arttu Hokkanen, 2017

Poika näkee ihania naisia rannalla.

12:00 Helsinki Mansplaining Massacre
Fiktio, ohj. Ilja Rautsi, 2018

Intensiivisen hysteerisessä kauhukomediassa Essi yrittää selviytyä hauraiden egojen ajamasta mieslaumasta, joka haluaa selittää hänelle kaiken. Mutta todellinen kauhu saattaa vaania lähempänä kuin Essi luuleekaan.

12:20 Ruusukoto
Fiktio, ohj. Hannu-Pekka Peltomaa, 2017

“Meidän on päästävä täältä pois.” Ruusukoto on absurdi kertomus vanhusten laitoshoidosta ja elämänhalusta.

12:45 Bollinger
Fiktio, ohj. Aleksi Delikoura, 2017

Rikas toimitusjohtaja Kalle päättää jättää oman yrityksensä alaisensa Pentin hoidettavaksi. Tätä juhlistaakseen hän kutsuu Pentin ja tämän perheen illalliselle.

13.15–14.00: Taiteen alan opintojen, hakuprosessin & opiskelukokemusten esittelyDipoli, Lumituuli-auditorio

14.00–15.00: Opastus opiskelutiloissa uudessa Väre-rakennuksessa (opastus lähtee Lumituuli-auditoriosta)

 

 

Tekniikan ja taiteiden alan kierroskuvaukset

Arkkitehtuurin laitos – Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Kävelykierros Arkkitehtuurin laitoksen pajatiloissa sekä tietoisku arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin opiskelusta. Kierroksen aikana pääset näkemään missä arkkitehtuuria opiskellaan ja kuulemaan arkkitehtiopiskelijan arjesta.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Arkkitehtuuri
 • Maisema-arkkitehtuuri

Insinööritieteiden korkeakoulu

Insinööritieteiden korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Energia- ja ympäristötekniikka
 • Kone- ja rakennustekniikka
 • Rakennettu ympäristö

Oletko miettinyt, millainen ympäristömme on tulevaisuudessa sekä miten saamme tarvitsemamme energian? Energia- ja ympäristötekniikan pääaineessa opit luomaan tehokkaita, taloudellisia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja energia- ja vesikysymyksiin.

Miten ratkaistaan yhteiskunnan infrastruktuuriin liittyviä kysymyksiä kiertotalouden ja ilmastonmuutoksen muutospaineessa? Eväitä vastauksiin saat georakentamisesta eli maa-, pohja-, kallio- ja tierakentamisesta.

Oletko miettinyt mistä kartat tulevat, miten voidaan saada rakennukset suunnitelluille paikoille, miten matkapuhelimesi tietää sijaintisi ja osaa navigoida perille, miten voidaan havaita ympäristössä tapahtuvia muutoksia ja ilmiöitä satelliittikuvilta, mitä ymmärrystä voidaan saada analysoimalla paikkaan ja aikaan sidottua tietoa tai miten voit tehdä mittatarkan 3D-mallin kohteesta tai ympäristöstä? Tätä ja paljon muuta on geoinformatiikka, jonka maisteriohjelmaan voit hakea Energia- ja ympäristötekniikan pääaineen jälkeen.

Haluaisitko olla avainroolissa tulevaisuuden koneiden ja rakennusten teknologisten ratkaisujen suunnittelussa, valmistuksessa, käytössä tai ylläpidossa? Vai kiinnostavatko sinua huomispäivän robotit, laivat ja asuinrakennukset? Tai sillat, satamat ja voimalaitokset? Jos olet kiinnostunut näistä teknologisista kokonaisuuksista tai niiden teknisistä yksityiskohdista, sopii kone- ja rakennustekniikan pääaine sinulle.  Lisäksi uusi englanninkielinen pääaine Computational Engineering aloittaa syksyllä 2019.

Rakennetun ympäristön pääaineen tarjoaa tietoa elämisestä ja liikkumisesta tulevaisuuden kaupunkiympäristöissä. Liikkumisen uudet teknologiat ja palvelut vaikuttavat arkiliikkumiseen, liikenteen verkostojen suunnitteluun ja kestävämmän liikennekulttuurin luomiseen. Miten nämä muutokset kytkeytyvät laajemmin rakennetun ympäristön eri toimintojen järjestämiseen ja ylläpitoon? Miten edistetään toimivaa yhdyskuntarakennetta, joka luo pohjan kestävälle kiinteistöliiketoiminnalle ja kuntataloudelle? Rakennetun ympäristön pääaine avaa opintopolun maankäytön ja liikenteen suunnittelun sekä kiinteistötalouden asiantuntijatehtäviin.

Syksystä 2019 alkaen Insinööritieteiden korkeakoulussa alkaa omana hakukohteenaan uusi englanninkielinen kandidaattipääaine Computational Engineering (*osa Bachelor’s Programme in Science and Technology –ohjelmaa). Opiskelemalla Computational Engineering -pääainetta saat valmiudet ymmärtää, käyttää ja kehittää niitä laskennallisia työkaluja, joita tarvitset tehdäksesi tarkkoja ennustemalleja monimutkaisista fyysisistä ongelmista. Opinnoissasi pääset myös soveltamaan tietojasi tosielämän teknisiin ongelmiin monialaisissa projekteissa.

Kiertokäynneillämme tapaat opiskelijoitamme ja opettajiamme sekä tutustut Aalto-yliopiston tutkimusympäristöihin kuten Design Factoryyn. Tervetuloa Insinööritieteiden korkeakouluun!

Kemian tekniikan korkeakoulu

Kiinnostaako sinua tekniikka ja luonnontieteet? Haluatko ymmärtää luonnontieteellisiä ilmiöitä ja erilaisia materiaaleja atomi- ja nanotasolla ja kehittää niille uusia käytännön sovelluksia? Haluatko edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja uusiutuvien raaka-aineiden hyödyntämistä, esimerkiksi korvata synteettisiä muoveja ja tekstiilejä biopohjaisilla vaihtoehdoilla? Tällöin Kemian tekniikan korkeakoulun opinnot voivat olla juuri sinulle.

Korkeakoulun kierroksella pääset kuulemaan mitä meillä opiskellaan ja tutustumaan niin koulun moderniin opiskelijalaboratorioon kuin biomassan jalostuksen huippuosaamisen opetus- ja tutkimuskeskukseen, Aalto Bioproduct Centreen. Pääset myös näkemään vilauksen opiskelijaelämästä. Sinua kierrättävät korkeakoulun omat opiskelijat, joilta voit kysyä mieltäsi polttavista asioista. Tervetuloa meille!

Kemian tekniikan korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Kemian tekniikka

Perustieteiden korkeakoulu

Millainen on opiskelijan normipäivä? Millaista yliopisto-opiskelu on oikeasti? Miten se poikkeaa lukio-opiskelusta? Tule Perustieteiden korkeakouluun seuraamaan paneelikeskustelua, jossa tietotekniikan, informaatioverkostojen, teknillisen fysiikan ja matematiikan sekä tuotantotalouden opiskelijat kertovat opinnoistaan ja opiskeluelämästä Otaniemen hienolla kampuksella.

Entä mitä oikeastaan on data science? Tästä kuulet uuden englanninkielisen kandidaattiohjelman Data Science -pääaineen professorin esityksen. Lisäksi pääset kurkistamaan yhden professorin uratarinaan lukiolaisesta tähän päivään.

Perustieteiden korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Data Science
 • Informaatioverkostot
 • Teknillinen fysiikka ja matematiikka
 • Tietotekniikka
 • Tuotantotalous

 Sähkötekniikan korkeakoulu

Tervetuloa kuulemaan Sähkötekniikan korkeakoulun neljästä eri pääaineesta opiskelijoiden vetämien infoiskujen muodossa ja kysymään suoraan opiskelijoilta itseltään, millaista opiskelu todella on!

Infojen jälkeen on mahdollista osallistua tutustumiskierrokselle Sähköpaja-kurssin kasan elektroniikka ja inspiraatiota tarjoaviin opetustiloihin. Pajassa opiskelijat rakentavat ryhmätöinä erilaisia liikkuvia, lentäviä tai muuten äänekkäitä elektroniikkahärveleitä, joihin on nyt mahdollista tutustua tarkemmin. Kurssi on osa ensimmäisen vuoden pakollisia opintoja, mutta sen valitsee myös eri alojen vanhempien vuosikurssien opiskelijat – opintojen edistyttyä voit osallistua jopa satelliitin rakentamiseen! Kurssi tukee luovuutta sekä käytännön oppimista ja on oiva esimerkki siitä, miten Aallossa koulutetaan tulevaisuuden monitaitoisia osaajia. Katso pajasta tehty video ja ilmoittaudu mukaan!

Sähkötekniikan korkeakoulun kierroksella saat tietoa koulun hakukohteista:

 • Automaatio- ja informaatioteknologiaKäytämme tietoverkkoja nykyään lähes kaikkeen: viestintään, sosiaaliseen kanssakäymiseen, tiedon hankintaan, viihteeseen ja paljon muuhun. Elinkeinoelämä ja teollisuus ovat syvästi riippuvaisia Internetistä. Länsimainen ihminen käyttää verkottuneita tietokoneita useita tunteja valveillaoloajastaan. Tulevaisuudessa tämä suhde syvenee, kun automaatiojärjestelmät ja tavanomaiset arjen laitteetkin ovat verkottuneita.
 • BioinformaatioteknologiaBioinformaatioteknologia valjastaa insinööritieteet, matematiikan ja tietotekniikan bio- ja terveysalan ongelmien ratkaisemiseen. Opinnoissa tutkitaan, miten biomolekyyleistä, soluista, kudoksesta, elimistä ja koko ihmiskehosta saadaan mitattua informaatiota ja miten tuo informaatio jalostetaan tiedoksi ja tuotteiksi, esimerkiksi uusiksi lääkkeenannostelumenetelmiksi, ihmisen varaosiksi, aivoprosessien mittausmenetelmiksi tai uudeksi syöpähoitolaitteeksi.
 • Elektroniikka ja sähkötekniikkaLangaton netti, aktiivisuusmittari, robottiauto, arkipäivän elektroniset vimpaimet, kvanttitietokoneet, nanotekniikka, tulevaisuuden energiaratkaisut, avaruusmatkailu – mitä olisi elämä ilman sähköä?

 

Etäisyydet muihin päivän tilaisuuksiin

Otaniemen kampuksen osoite: Otakaari 24 (Dipoli), 02150 Espoo

Helsingin yliopisto

Keskustakampus: n. 20-25 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä.

Kumpulan kampus: n. 45-55 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Viikin kampus: n. 45-55 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Taideyliopisto

Kuvataideakatemia: n. 40 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä.

Sibelius-Akatemia: n. 25 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Teatterikorkeakoulu: n. 40 minuuttia julkisilla kulkuvälineillä

Tapahtuman tarjoavat